facebook

biografie

2005. Testamenta, de tentoonstelling van 104 tekeningen in het Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Daarna volgt een intense samenwerking met de Nederlandse auteur Cees Nooteboom die resulteert in de boeken Een Winterreise en Rode regen.

In 2008 is er de fel opgemerkte expositie Meikever,vlieg! in Galerie De Zwarte Panter. Marc Ruyters publiceert het boek Jan Vanriet, Parcours 1966-2008, een monografie over het werk van de kunstenaar, maar tevens een document met een grote biografische inslag.

Vanriet begint een nieuwe column in DeMorgen Magazine, Joetoeb, en publiceert een de dichtbundel Stormlicht.

In 2010 nodigt het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen Jan Vanriet uit om, vooraleer de langdurige renovatiewerken beginnen, het museum te sluiten. Zijn tentoonstelling Closing Time brengt een selectie uit meesterwerken uit de collectie van het museum in confronatie met een retrospectieve keuze uit eigen werk. Closing Time lokt 88.000 bezoekers.

In 2012 is er de serie aquarellen Partie de Campagne en het boek dat bij Ludion verschijnt. Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen publiceert een nieuwe dichtbundel, Leegstand.

Met de tentoonstelling Closed Doors opende in 2013 Jan Vanriet de nieuwe galerie van Roberto Polo te Brussel. Museumexposities in Moskou, Gdansk, Walsall. In 2018 publicatie van Radeloos geluk, een groot egodocument en de expositie Ex VotoVanriet woont en werkt in Antwerpen.

1 2 3 4 5