facebook

biografie

In het kader van Antwerpen ’93 opent het kunstencentrum Elzenveld zijn nieuwe expositieruimten met een grote tentoonstelling van Vanriets recent werk. Dit was niet zijn enige bijdrage aan dit feestelijk jaar. Hij realiseert eveneens de plafondschildering in de gerestaureerde Bourlaschouwburg.

Deelname aan exposities in Dublin, Michigan, Frankfurt, Johannesburg, Luxemburg.

Voor de nieuwe hoofdzetel van de Kredietbank te Brussel schildert hij Het betoverd domein, een geïntegreerde muurschildering van 110 m lengte. Ook het drieluik aan de energie voor Electrabel ontstaat.

Hij beëindigt zowel een serie van 50 portretten als de reeks Volgens Johannes, 35 grote werken waarbij Benno Barnard een episch gedicht schrijft: publicatie van het boek bij Lannoo, expositie bij de Stichting Veranneman te Kruishoutem.

Het jaar daarop, in 1996, brengt dezelfde uitgever de indrukwekkende monografie Jan Vanriet 1984-1986, met Freddy de Vree als auteur.

Ondertussen is er de hernieuwde samenwerking met galerie de Zwarte Panter te Antwerpen. Nieuwe werken vinden onderdak in het McNay Art Museum te San Antonio en in de collecties van de bijvoorbeeld Deutsche Bank, Royal Belge, Crédit Lyonnais, Zürich. Ook het Stedelijk Prentenkabinet te Antwerpen verwerft enkele voorstudies tot Johannes.

1 2 3 4 5